Sotkamon Juhannusta 1892

Sattuipa taas silmääni Juhannusjuttuja etsiessäni vuoden 1892 Louhi-lehdestä oikein ilmoitus koskien Sotkamon Nuorisoseuran Juhannusjuhlia.

Louhi_Juhannus

Sään salliessa siis Salmelan kansakoulutalon nurmella on pistetty pystyyn oikein Kansanhuvit. Nuorisoseuraan kuulumattomatkin ovat olleet tervetulleita 25 pennin pääsylipulla. Aivan hirveää riistohinnoittelua nykyajan hintatasoon verrattuna 🙂 Nyt ovat entiset pennit euroja ja hyvä kun 25 riittääkään mihinkään pääsylippuun.

Tuolla hinnalla on päässyt nauttimaan ”rikkaasta ja vaihtelevasta” ohjelmasta, joka sisälsi puheita, esitelmiä, lausuntoja ja väliin on laulettukin. Luvataanpa ilmoituksessa järjestää kaikenlaisia kilpailuja ja leikkejäkin ihan palkintojen kera. Sotkamon syrjäisellä seudulla päästiin oikein kuulemaan Kajaanin torvisoittokunnan esittämiä ”sulosäveliä”. Ja mikä parasta, kajaanilaisetkin ovat olleet tervetulleita ja kuljetuskin järjestyi huvivene Eliaksen kyydissä.

Nuo juhlat olisi ihan kiva katsoa telkkarista uusintana….ai niin, oliko siihen aikaan videokameroita vielä keksitty 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s